FI | EN

Tietoa meistä

Ammattilaisten, tutkijoiden ja yritysten kohtaamisalusta

ITÄ-SUOMEN MIKROKIRURGIAKESKUS

Kirurgisten kädentaitojen ja tutkimuksen asialla

Kuopion yliopistollisen sairaalan Mikrokirurgiakeskus on uusimpaan leikkaussalitekniikkaan kouluttautuvien ammattilaisten, tutkijoiden ja yritysten kohtaamispaikka. Mahdollistamme tarkkuutta vaativien teknisten kirurgisten taitojen harjoittelun ja alan innovaatioiden kehittämisen tiiviissä vuorovaikutuksessa kliinisten ammattilaisten kanssa.

Keskus on perustettu 2017. Toimintaamme tukevat Pohjois-Savon liitto sekä Euroopan Unionin aluekehitysrahasto.

Tutustu tiloihimme

 

Käytössämme on yli 200 m²:n leikkaussalitekniikoiden kuivaharjoitteluympäristö, märkälaboratorio, neuvotteluhuone, yritystial sekä konferenssitila, joka mahdollistaa esimerkiksi luentojen suoratoiston.

  

Märkälaboratorio mahdollistaa leikkausharjoittelun ja kehitystyön laadukkaita malleja käyttäen. Käytettävissä ovat tarkoitusta varten suunnitellut mikro- ja makroinstrumentaatiot luu- ja pehmytkudosleikkauksiin. Huone on varustettu aidoilla toimitilalaitteilla, jotka mahdollistavat laadukkaan multimediayhteyden ja viestinnän.

 

Kuivaharjoittelulaboratorio on helppokäyttöinen kirurginen koulutus- ja kehitysalue. Se on varustettu monilla mikroinstrumenteilla ja erilaisilla synteettisillä harjoituslaitteilla. Kehittyneitä kirurgisia simulaattoreita on saatavana mikroskooppisiin, laparoskooppisiin, endoskooppisiin, oftalmologisiin, artroskooppisiin ja ultraäänipohjaisiin toimenpiteisiin.

 

Kokoustila on paikka sosiaalisiin kohtaamisiin. Se on varustettu etäyhteydellä ja sopii parhaiten pienille kokouksille aina kahdeksaan henkilöön asti.

 

Palaverihuone

Konferenssialue sopii luennoille ja näyttelyille, ja soveltuu jopa 40 osallistujalle. Kaikki Mikrokirurgiakeskuksen esitykset ja multimedia voidaan suoratoistaa verkossa.

 

Konferenssihuone

Visualisointilaboratorio on suunniteltu kirurgisten toimenpiteiden operatiiviseen suunnitteluun. Se on varustettu tehokkailla tietokoneilla ja virtuaalisella kirurgisen suunnittelun ohjelmistolla.

 

Toimenpidesuunnittelu

Ota yhteyttä ja kysy lisää