FI | EN
10.1.2020

Ytimessä potilasturvallisuus ja kirurgiset kädentaidot – Mikrokirurgiakeskus varmistaa tulevaisuuden huippuosaamisen

Kuopion yliopistollisen sairaalan Mikrokirurgiakeskus syntyi halusta turvata sairaanhoidon ammattilaisten kirurginen huippuosaaminen. Yli 200-neliöinen harjoitteluympäristö on ainutlaatuinen koko maassa.

– Halusimme luoda paikan, jossa on mahdollista harjoitella koko leikkaustiimi, mutta ilman leikkaussalin häiriötekijöitä ja potilasta vaarantamatta. Harjoitteluympäristössä virheitä saa – ja pitääkin sattua, Mikrokirurgiakeskuksen johtaja Antti-Pekka Elomaa sanoo.

Keskuksen yli 200-neliöiset toimitilat sijaitsevat Kuopion yliopistollisen sairaalan sisällä, leikkaussaliosastojen välittömässä läheisyydessä. Harjoittelukeskus on Suomen mittakaavassa ainoa laatuaan, sillä tilan käyttöä ei rajoita erikoisala tai ammattitausta. Tilat mahdollistavat niin terveydenhuollon ammattilaisten käytännön kliinisten taitojen harjoittelun, työhön perehtymisen, uusien teknologioiden koulutukset ja räätälöidyt tilaisuudet eri ammattiryhmille. Työskentelyvälineitä ovat simulaattorit, anatomiset mallit ja koulutukseen luovutetut elimet.

– Sairaalaan lupaus on tarjota asiakkaillemme inhimillisesti parasta hoitoa. Sen voi taata tarjoamalla ammattilaisille parhaat  eväät taitojen kehittämiseen, Elomaa tiivistää.

Terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi tiloja käyttävät kasvavissa määrin myös terveysteknologia-alan yritykset, jotka hyödyntävät keskuksen ympäristöä esimerkiksi tuote-esittelyissä, koulutuksissa ja tutkimuksessa. Korkean tason puitteet ovat tuoneet Mikrokirurgiakeskukseen myös kansainvälisiä käyttäjiä.


– Kasvatamme yhteistyötä niin kotimaisen yrityskentän kuin kansainvälisten toimijoiden kanssa, Elomaa sanoo.

 Mikrokirurgiakeskuksen toimintaa tukevat Pohjois-Savon liitto ja Euroopan Unionin aluekehitysrahasto.


Lisätiedot: 
Mikrokirurgiakeskuksen johtaja
Antti-Pekka Elomaa
p. 044 717 9781,
antti-pekka.elomaa(at)kuh.fi